sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Vielä vähän vanhan vuoden juttujaKoska innoistuin vasta joulukuussa tätä blogia väkertämään niin tässä muutama viime vuoden aikaansaannoksista. 

Rakastan takkeja (ja kenkiä 😁). Muutaman vuoden olin hautonut ajatusta käyttää vanhaa Zarasta ostettua mustaa villakangastakkia uuden talvitakin tekemiseen. Lopulta sain inspiraation ja kävin läpi kangasvarastoja. Löytyi juuri sopivat verhokankaat, joille ei ollut muuta käyttöä. Lopputulokseen olen todella tyytyväinen, tästä on  tullut lempitakkini:Olen aina ollut enemmän kutoja kuin virkkaaja. Innostuin kuitenkin virkkaamaan kun näin Pinterestissä tosin kivan takkimallin:

Omasta versiosta tuli pidempi, nilkkoihin asti ja se on aikas painava! Olen vähän miettinyt että jos poistaisin tuon harmaa/ruskea osan… Välistä tuntuu että ne eivät sovi takkiin ollenkaan. Painoon ne eivät varsinaisesti vaikuta, lanka on Drops Alpac Bouclé, joka on tosi kevyttä ja ilmavaa. 
Takki on juuri mukava keväällä ja syksyllä kun on vähän viileä. Tosin tuo valkoinen lanka (sain ystävältä ja en muista mitä se on, chileläistä alpakkaa) pudottaa karvansa 😀 eli musta autonpenkki muuttuu valkoiseksi!!


Sitten vielä muutama kesäisempi juttu.

Idea lähti virkatusta topista, jonka tyttäreni oli ostanut vuosia sitten kirpparilta ja antanut minulle kun ei enää itse käyttänyt. En oikein tykännyt sitä pitää mutta en raaskinut siitä luopua kun ajattelin että jotain siitä voi tehdä. Pitkään mietin ja erilaisia uudistusversioita mielessäni kehittelin. Lopulta päädyin lisäämään virkattuja neliöitä ja kukkasia. Tykkään tästä paljon, tulee käytettyä farkkujen kanssa tai kesäisen lyhyen kietaisuhameen kanssa:

Tämä toppi on tehty yhdistelemällä kahta eri lankaa Dropsin Paris ja Noron Ganpi Abaka Tape sekä  kahta Dropsin mallia  (en nyt kyllä yhtään muista mitkä ne ovat) hieman muutellen:

Ja vielä tämä viittamainen toppi, jossa lankana Drops Kid Silk ja en kyllä yhtään muista mistä mallin nappasin. Tämä on ihanan kevyt pitää:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti