maanantai 20. maaliskuuta 2017

Kirjoneule hurahdus

Olin jo pitkään ihaillut upeita kirjoneulesukkia, joita immeiset väkertää. En ole itse kirjoneuletta tehnyt vuosikausiin. Se on aina ollut vähän työlästä puuhaa. Mutta innostus virisi kun olen katsellut toinen toistaan ihania luomuksia netin ihmemaailmassa.

Samalla tuli vastaan ihan uusi juttu eli lankadominanssi. Ei sellaisesta ollut tietoakaan silloin kun hurjan monta vuotta sitten kirjoneulevillapaitaa väkersin. Tai minä en ainakaan ollut kuullut, tämä siis tapahtui aikana ennen internettiä :D :D.

Toinen ihan uusi juttu on looppaaminen, niin ja sitten vielä kahden sukan kutominen yhtäaikaa...

Kaikkea sitä oppii kun näitä käsityöblogeja selailee, kätevää.

Löysin Ravelrysta Niina Laitisen ohjeet ystavanpaivasukat-2017. Aivan ihana malli. Niillä päätin aloittaa lankadominanssin kokeilun.

Helmikuussa vanhin poika tuli käymään kotona. Kysyin että mitä voisin sille kutoa ennen kuin se taas lähtee takaisin maailmalle. Olin juuri printannut ystävänpäiväsukkien ohjeen. Näytin mallia pojalle, joka totesi että on hienot sukat, että jos vaikka sellaiset mutta nilkkasukkina. Ja väritkin sai olla samat kun kuvassa.

Tuumasta toimeen ja langat löytyi tuolta omasta lankavarastosta (tuntuu ettei ne vähene ollenkaan...) Musta on Dropsin Big Fabel ja punainen & luonnonvalkoinen on Dropsin Karisma, joka on puhdasta villaa. Siksi päätin vielä virkata sukkiin mustasta lisäpohjallisen, että kestävät toivottavasti pidempään (en vaan tullut ottaneeksi kuvaa pohjallisen kanssa). Poika oli oikein iloinen sukistaan.


Näitä sukkia oli tosi kiva tehdä. Eikä se kirjoneule ollutkaan niin työlästä. Ja kuviot tuli hienosti esille lankadominanssista taisi olla apua!

Niinpä innostuneena kudoin pojan tyttöystävälle samanlaiset villasukat ja tytön lempiväreissä. Lankana oli se sama Dropsin Big Fabel musta ja vaalea&tumma lilat on Anny Blatt, 100% villaa. Kuvia en ehtinyt itse ottaa ennen kuin poika jo pakkasi sukat laukkuun ja lähti maailmalle. Eli kuvat on "miniän" ottamia. Niissä näkyy myös se virkattu pohjallinen. Sukat ovat kuulemma mukavat jalassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti